Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Avdelningar & mottagningar / BB Sös
Besöksförbud och viss vård framskjuten

Södersjukhuset är i förstärkningsläge med anledning av covid-19. På grund av det råder generellt besöksförbud och viss vård skjuts fram. Läs mer.

BB Sös avdelningar och mottagningar

När det är dags för dig att föda är du varmt välkommen till BB Sös! Hos oss kan alla kvinnor föda sina barn, både du som har haft en okomplicerad graviditet och du som har råkat ut för komplikationer.

Vi erbjuder förlossning på BB Sös och eftervård på BB-avdelning eller i hemmet.

När du tror att det är dags för dig att föda ringer du till förlossningen på 08-616 26 80 och rådgör med en barnmorska så att vi kan planera och förbereda för att ta emot dig.

På sidan Föda på BB Sös? kan du läsa mer om hur förlossningen vanligen startar, vad som är bra att ha med sig när det är dags att åka in och vad som händer den första tiden när barnet är fött. Här hittar du också information om våra öppna föreläsningar.    

Med anledning av Covid-19...

Om allt varit normalt under förlossningen och du och ditt barn mår bra, förväntar vi oss att ni går hem så snart ni känner er redo. Innan hemgång kommer barnmorskan kontrollera att allt är normalt och barnet kommer undersökas av barnläkare. Vi kommer ha en tät uppföljning med telefonsamtal och återbesök till vår BB-mottagning. Vi finns alltid tillgängliga per telefon.  

Om du har fler funderingar kring hur covid-19 påverkar din förlossning och vistelse hos oss hittar du mer information om det här.