Hoppa till huvudinnehållet

BB Sös avdelningar och mottagningar

När det är dags för dig att föda är du varmt välkommen till BB Sös! Hos oss kan alla kvinnor föda sina barn, både du som har haft en okomplicerad graviditet och du som har råkat ut för komplikationer.

Vi erbjuder förlossning på BB Sös och eftervård på BB-avdelning. Efter hemgång följer vi upp med telefonsamtal, och återbesök vid behov för dig som behöver det.

När du tror att det är dags för dig att föda ringer du till förlossningen på 08-123 626 80 och rådgör med en barnmorska så att vi kan planera och förbereda för att ta emot dig.

Föda på BB Sös

På sidan Föda på BB Sös? kan du läsa mer och se informationsfilmer om hur förlossningen vanligen startar, vad som är bra att ha med sig när det är dags att åka in och vad som händer den första tiden när barnet är fött.

Med anledning av covid-19...

För att begränsa smittspridningen har vi sedan tidigare beslutat att införa besöksstopp på BB Sös. Vi begränsar även antalet kortvariga besök. Vid mottagningsbesök får den gravida/nyförlösta personen ha en partner/medföljare med sig till ultraljud, specialist-MVC och BB-mottagning. Men inga syskon får följa med. Partner får lämna avdelningen för att gå till pressbyrån, parkera bilen och även åka hem och komma tillbaka.

När det är dags att föda är du välkommen att ha med din partner eller en annan person (förutom Doula) som stöd. Medföljande får inte ha symtom förenliga med covid-19.

Av samma skäl vill vi undvika att hålla den nyblivna familjen kvar på sjukhuset längre än nödvändigt. För de allra flesta är kriterier för hemgång uppfyllda 6 timmar efter förlossning. Ni erbjuds uppföljning med telefonsamtal och återbesök till BB-mottagningen efter hemgång. Innan du går hem kommer du att få information hur du kan nå oss, vi finns tillgängliga dygnet runt.  

Tack för visad förståelse.

Om du har fler funderingar kring hur covid-19 påverkar din förlossning och vistelse hos oss hittar du mer information om det här.

 

 

Vill du veta mer om RS-virus som kan drabba nyfödda läs här (1177)