Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Avdelningar & mottagningar / BB Sös / Amningscentrum
Skärpta besöksregler på Södersjukhuset

Skärpta besöksrestriktioner på Sös med anledning av ansträngt läge inom vården. Läs mer.

Amningscentrum

Här kan föräldrar med komplicerad amning få råd och stöd efter barnets första levnadsvecka och under hela amningsperioden därefter.

Vi erbjuder telefonrådgivning, videobesök och bokade besök på mottagningen.

Amningscentrums röstbrevlåda för telefonrådgivning och tidsbokning är öppen vardagar kl.8-12 tel.08-123 613 25, återbud kan lämnas tom kl.16.00.

Telefonnummer:
08-123 61 325
Telefontider:
måndag - fredag: 08:00 - 12:00
Kontakta oss via 1177 Vårdguiden
 • Hitta hit

  Karta över sjukhusområdet Huvudentré
  Entré: Huvudentré
  Hiss: G
  Våning: 3
  För att komma till Amningscentrum går du in via huvudentrén till Hiss G plan 3.
 • Om mottagningen

  Föräldrar som behöver stöd och hjälp att komma i gång med amningen ska i första hand vända sig till BVC. I filmen Amning den allra första tiden får du råd om amning under de första dagarna. De som behöver ytterligare vägledning i amningsfrågor är välkomna till amningscentrum på Södersjukhuset. 

  Här arbetar barnmorskor och sjuksköterskor med lång erfarenhet av att ge föräldrar råd och stöd i komplicerad amning.

  Amningscentrum följer Världshälsoorganisationen WHO:s rekommendationer, och har som målsättning att alla föräldrar och barn ska hitta en egen relation till amning. WHO rekommenderar att barn upp till sex månader enbart ska livnära sig på bröstmjölk samt att amningen därefter kan utgöra en del av det dagliga kostintaget till barnet är två år, eller så länge mor och barn önskar.

 • Inför besök

  Vi tar emot dig oavsett var du har fött barn, men under sommaren har vi begränsad möjlighet att ta emot besök och då kan vi i första hand ta emot familjer som har fött på BB Sös.

  Du kan antingen få råd via telefon eller boka tid för ett besök. Du är välkommen att ringa oss alla vardagar mellan 8.00 och 12.00 på telefon: 08-123 613 25.

  För att komma till oss krävs ingen remiss. 

  Hos Amningscentrum finns möjlighet till läkarkontakt vid behov. Vårdavgift till barnmorska 100 kronor, till läkare 350 kronor. Högkostnadskort gäller.

 • Efter besök

  Om du har några frågor efter besöket är du välkommen att kontakta oss på telefon.