Gå till innehåll
X

Mottagningen för planerade kejsarsnitt

Här tar vi emot dig som ska få ett planerat kejsarsnitt.

Telefonnummer: 08-616 26 15 

Kontakta 1177 Vårdguiden dygnet runt för rådgivning om vart du ska vända dig.
 • Hitta hit

  karta Kartmarkör
  Entré: Huvudentré
  Hiss: A
  Våning: 1
  Mottagningen för planerade kejsarsnitt ligger vid hiss A, plan 1.
 • Om mottagningen

  Hit kommer du på ett förberedande besök inför ditt planerade kejsarsnitt. Det är också här du skrivs in när det är dags för kejsarsnittet. Vi har ett nära samarbete med vår gynekologiska operationsavdelning där planerade kejsarsnitt utförs och med BB-avdelning 73 där BB-eftervården sker.

 • Inför besök

  Du kommer att få en kallelse hemskickad om tid för förbesök. Förbesöket sker måndag - torsdag, helgfri vardag, mellan 13.00 och 15.30. Då träffar du barnmorska, förlossningsläkare och narkosläkare. Vid besöket tas blodprover, blodtryck, vi lyssnar på barnets hjärtfrekvens och känner hur barnet ligger i magen. Du får också information om förberedelser inför kejsarsnittet och vilken tid du ska komma tillbaka på operationsdagens morgon. Vi pratar även om vad som händer under BB-tiden och dina tankar runt amning.  

  På operationsdagens morgon träffas vi igen. Då kommer du och din partner/anhörig att få byta om och låsa in era tillhörigheter på mottagningen. Barnmorskan lyssnar på barnets hjärtfrekvens och känner hur barnet ligger i magen. När det är dags följer din barnmorska dig och din partner/anhörig till operationsavdelningen och finns där under hela kejsarsnittet.

  Som en förberedelse inför ditt planerade kejsarsnitt är det bra om du ser vår informationsfilm "Planerat kejsarsnitt på BB SÖS". Filmen finns längre ner på sidan.  

 • Efter besök

  Film: Caesarean Section: Physiotherapeutic information from Södersjukhuset AB on Vimeo.

  Här kan du se en film med sjukgymnastiska tips av Camilla Lannefors, sjukgymnast på Södersjukhuset, som informerar dig och visar praktiska övningar.

 • Film om planerat kejsarsnitt

   

Till toppen Pil