Hoppa till huvudinnehållet

Intensivvårdens uppföljningsmottagning

Vi tar emot och följer upp patienter som har vårdats på intensivvårdsavdelningen i minst tre dygn. Det går bra att lämna meddelande på telefonsvararen om du ringer andra tider än under vår telefontid. 

Telefonnummer:
08-123 63 503
 • Karta över sjukhusområdet Huvudentré
  Entré: Huvudentré
  Hiss: C
  Våning: 5
  Gå via huvudentrén till Hiss C, plan 5. Anmäl dig i smärtmottagningens reception.
 • Hit till intensivvårdsavdelningens uppföljningsmottagning kan du som har vårdats mer än 72 timmar på intensivvårdsavdelningen komma på besök 3, 6 och 12 månader efter att du har skrivits ut. Närstående är välkomna att följa med. Syftet med besöket är att kunna erbjuda stöd, råd och information. Ni får möjlighet att gå igenom din journal med en läkare och diskutera din hälsa. Vi samtalar även om tankar och frågor som kan ha uppstått under eller efter vårdtiden. 

  Besöket tar ungefär 1 ½ timme och under denna tid träffar ni ett team bestående av anestesiläkare, specialistutbildad intensivvårdssjuksköterska och sjukgymnast. Ni får också möjlighet att besöka intensivvårdsavdelningen tillsammans med någon av uppföljningsmottagningens personal.

  Intensivvårdens uppföljningsmottagning kontaktar även dig som är anhörig till en patient som har avlidit under vårdtiden på intensivvårdsenheten. Uppföljningsmottagningen frågar hur du mår och om det är något vi kan göra för dig. Vi diskuterar även om alla önskemål blivit tillgodosedda i samband med patientens bortgång.

 • Ta gärna med en närstående.

  Tänk igenom om det är något som känns särskilt angeläget att ta upp.

  Möjlighet till sjukresa finns.

 • Om du har några frågor efter besöket är du välkommen att kontakta oss på telefon.