Hoppa till huvudinnehållet

Intensivvårdsavdelningen (IVA)

Hit kommer patienter som behöver övervakning och behandling dygnet runt i samband med mycket svåra sjukdomstillstånd.

Telefonnummer:

Modul A: 08-123 618 50

Modul B: 08-123 618 60

Modul C: 08-123 618 70

Modul D: 08-123 618 82

 

Telefonnummer:
08-123 61 880
 • Karta över sjukhusområdet Huvudentré
  Entré: Huvudentré
  Hiss: B
  Våning: 4
  Gå via huvudentrén till hiss B, plan 4.
 • Intensivvårdsavdelningen är en specialistavdelning för svårt sjuka patienter som kräver noggrann övervakning, avancerad behandling och omvårdnad. Många patienter behöver också intensivvård efter stora operationer.

  Vi som arbetar här är specialistutbildade läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och fysioterapeuter.

  Patienterna lämnas aldrig ensamma på salen. Personal finns vid deras sida dygnet runt.

   

 • Du som vårdas på intensiven är allvarligt sjuk och i behov av avancerad övervakning, diagnostik, behandling och omvårdnad. Beroende på sjukdomens art och hur svårt sjuk du är kan du behöva läkemedel som gör att du sover. Ibland krävs sömn dygnet runt. Hur djup sömnen är påverkar vad du minns efteråt av tiden på intensivvårdsavdelningen. Det kan även påverka hur du mår efter att du skrivits ut.

 • Vi har fria besökstider. Intensivvårdsavdelningen är låst. Ring på porttelefonen så kommer vi och öppnar. Tala om vem du är och vem du vill besöka.

   

 • Utifrån behovsbedömning kan du som inneliggande patient få träffa en fysioterapeut. Fysioterapeuten hjälper dig med att förebygga, undersöka och behandla funktionspåverkningar samt bedömer ditt behov av hjälpmedel inför hemgång.

 • Reflektion hjälper personalen att orka tillsammans

  På intensivvårdsavdelningen på Södersjukhuset har man satt reflektion på schemat. Satsningen är en del i att skapa en mer hållbar arbetsmiljö för personalen, som ofta är med om tuffa situationer under sina arbetspass. Åtta utbildade reflektionshandledare finns på plats för att leda samtalen.