Hoppa till huvudinnehållet
Information till patienter angående vårdstrejken

Södersjukhuset omfattas av Vårdförbundets strejk som inletts den 4 juni. Läs mer här.

Onkologiska mottagningen tarm och urinvägar

Hit kommer patienter med cancer i tarm eller urinvägar för bedömning, utredning, planering av vård och behandling samt uppföljning. Remiss krävs från annan vårdgivare eller husläkare.

Du som patient kan även bli remitterad till prostatacancercentrum

Onkologiska mottagningen tarm och urinvägar

För att förhindra telefonköer och underlätta för dig som patient har vi en telefonsvarartjänst som registrerar ditt samtal så att vi kan återkomma till dig under dagen. För att det ska fungera är det viktigt att lämna telefonnummer och personnummer.

 

Telefonnummer:
08-123 64 550
Telefontider:
måndag - torsdag: 08:00 - 15:30
fredag: 08:00 - 15:00
 • Karta över sjukhusområdet Huvudentré
  Entré: Huvudentré
  Hiss: L
  Våning: 1
  Onkologiska mottagningen tarm och urinvägar hittar du vid hiss L på plan 1.
 • Välkommen till onkologiska mottagningen tarm och urinvägar. Hit kommer personer med diagnostiserad cancer för vidare bedömning och planering av behandling samt för uppföljning. Vi har ett nära samarbete med urologiska kliniken kring prostatacancer och verksamhetsområde kirurgi kring tarmcancer. Vi är en specialistmottagning inom onkologiska kliniken på Södersjukhuset. Hos oss finns en god samlad kompetens med onkologer, specialiserade sjuksköterskor, undersköterskor, kontaktsjuksköterskor, kuratorer samt dietist. På kliniken finns också en forskningsenhet. Med all vår kunskap och erfarenhet ser vi till att ta hand om dig på bästa sätt.

 • Ta gärna med dig någon närstående till besöket och fundera på om du exempelvis behöver nya recept, förlängd sjukskrivning eller något annat intyg.

 • Har du frågor efter ditt besök kan du kontakta din kontaktsjuksköterska.