Gå till innehåll
X

Operationsavdelning ortopedi

Här genomförs olika ortopediska ingrepp, t.ex. efter en fraktur (benbrott) eller på grund av artros (förslitning) i en led. 

Väntar du på en operationstid kan du kontakta ortopedens operationsplanerare, måndag-torsdag kl.09:30-11:00 på telefonnummer 08-616 28 19.

Kontakta 1177 Vårdguiden dygnet runt för rådgivning om vart du ska vända dig.
 • Hitta hit

  karta Kartmarkör
  Entré: Huvudentré
  Hiss: R
  Våning: 4
  Ortopedoperation finns på plan 4, hiss K, L eller R.
 • Om avdelningen

  Vi arbetar i team. De som samarbetar när en operation ska genomföras är anestesiläkaren som bedövar patienten och som tillsammans med anestesisjuksköterskan övervakar patienten under hela operationen. Ortopedläkaren utför ingreppet i samarbete med operationssjuksköterskan som också ansvarar för hygien och sterilitet. En undersköterska förbereder operationssalen tillsammans med övriga i teamet och deltar även i omvårdnaden av patienten vid operationen.

 • Patient hos oss

  Inför en planerad operation är det viktigt att du följer de instruktioner som du får i samband med att det beslutas om operation.

  Vissa operationer kan genomföras i dagkirurgi. Det innebär att du är klar och redo att gå hem samma dag.  Vid andra operationer kan du behöva läggas in på en vårdavdelning och stanna en eller ett par dygn på sjukhuset.

Till toppen Pil