Hoppa till huvudinnehållet

Urologiska mottagningen

Har tar vi emot patienter med urologiska tumörsjukdomar men också patienter med stensjukdom och blåstömningssvårigheter. Remiss krävs för att komma till oss.

Du som patient kan även bli remitterad till prostatacancercentrum

Telefonnummer:
08-123 62 440
Telefontider:
måndag - tisdag: 07:00 - 15:00
måndag - fredag: 07:00 - 11:00
onsdag - fredag: 07:00 - 11:00
 • Karta över sjukhusområdet Huvudentré
  Entré: Huvudentré
  Hiss: L
  Våning: 1
 • På urologiska mottagningen tar vi emot patienter från åldern 15 år och uppåt. Hit remitteras du som har urologiska tumörsjukdomar, stensjukdom eller blåstömningssvårigheter. Vi utför bland annat cystoskopier (tittar in i urinblåsan), behandlar ytliga tumörer i urinblåsan och diagnostiserar och behandlar prostatacancer.

  Alla inkommande remisser bedöms och prioriteras av en överläkare. Därefter blir du kallad till vår mottagning, om inte remissen skickas vidare till någon av de privatpraktiserande urologer inom Stockholms läns landsting som vi har ett nära samarbete med.

  Varje år tar vi emot cirka 8000 patienter.

  Förutom urologläkare har vi en chefsjuksköterska, forskningssjuksköterska, kontaktsjuksköterskor, undersköterskor, uroterapeut, kurator, sekreterare och annan administrativ personal knutna till vår mottagning.

  Vill du komma i kontakt med oss ska du i första hand använda dig av 1177 vårdguidens e-tjänster. Om du inte har denna möjlighet kan du ringa telefonnummer 08-123 624 40.

 • Ta med ID-handling, eventuellt frikort och aktuell läkemedelslista om du använder läkemedel.

  När du kommer till oss på mottagningen får du träffa en läkare för samtal. Första besöket beräknas ta 30 minuter. Om läkaren utför en cystoskopi får du lokalbedövning. Läkaren kan också vilja ta biopsier/vävnadsprover från prostatan. Ingen av undersökningarna kräver några särskilda förberedelser.

  Läkemedelslistan ska vara aktuell och korrekt inför ditt besök på urologiska mottagningen. Om du använder läkemedel, kontakta ditt apotek och be om en aktuell läkemedelslista.

  Ändra tid: Använd dig i första hand av 1177 vårdguidens e-tjänster. Om du inte har denna möjlighet kan du ringa telefonnummer 08-123 624 40.
  Avgift debiteras vid sent återbud (senast 24 timmar före besökstid) eller uteblivet besök.

 • Om du har några frågor efter besöket är du välkommen att kontakta oss via 1177.