Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Barn & ungdomar / Avdelningar och mottagningar / Lekterapi
Besöksförbud på Södersjukhuset

Generellt besöksförbud råder på Södersjukhuset p.g.a. covid-19. Gäller både besökare och medföljare. Undantag kan göras i särskilda fall. Läs mer

Lekterapi

Barn leker doktor.

För de flesta barn och ungdomar är sjukhus en ovan miljö att vara i. På lekterapin finns det möjlighet att återhämta sig och hämta kraft inför kommande behandlingar.

Öppettider kl.09:30-15:30 och fredagar kl.09:30-13:00. 

 Telefonnummer:
08-616 40 70
Kontakta oss via 1177 Vårdguiden
 • Hitta hit

  Karta över sjukhusområdet Huvudentré
  Entré: Huvudentré
  Hiss: A
  Våning: 0
 • Om mottagningen

  Lekterapin är en frizon på sjukhuset där det finns möjlighet till lek och rörelse, skratt och bus, vilket är viktigt för ett snabbare tillfrisknande och underlättande av sjukhusvistelsen. Lekterapeuterna hjälper barnen och ungdomarna att bearbeta det som kan kännas svårt och jobbigt.

  I lekterapins lokaler finns lekrum, tonårsrum, rörelserum, upplevelserum och ett rum för sjukhuslek. Här sker inga medicinska undersökningar eller behandlingar.

  Du hittar lekterapin på plan 0, i närheten av hiss A. Lekterapins pedagogiska verksamhet riktar sig till barn och ungdomar mellan 0 och 18 år som vårdas på sjukhuset. Barn och ungdomar som inte har möjlighet att besöka lekterapin kan få besök av en lekterapeut på sitt rum på avdelningen.

 • Inför besök

  I broschyren Föräldravägledning kan man bl. a läsa om hur det är att vara barn i vården, vad som är bra att tänka på före, under och efter en undersökning, om sjukvårdsrädda barn

  Våra öppettider:

  • Måndag - torsdag kl. 09.30 - 15.30.
  • Fredag kl. 09.30 - 13.00.

  Avvikelser kan förekomma.