Hoppa till huvudinnehållet

Nackamottagningen, barn och ungdomar

Vi utreder och behandlar barn och ungdomar med kroniska sjukdomar, så som svårare astma, allergier, njursjukdomar, uppfödningsproblem och medicinering för ADHD/ADD.
Vårt utredningsteam utreder neuropsykiatriska tillstånd.
Vi har remisskrav.

 

 

Telefonnummer:
08-123 66 554
Telefontider:
måndag - fredag: 08:00 - 11:00
 •  Sachsska barn- och ungdomsmottagningen i Nacka (Nacka BUM) har enligt politiskt beslut fått ändrat uppdrag och upphör att vara BUM. Vi heter nu Sachsska barn- och ungdomssjukhuset Nackamottagningen. Mottagningen har ett högspecialiserat uppdrag.

  Vi som arbetar här är specialistläkare, specialistsjuksköterskor, psykologer och medicinska sekreterare.


  Vi arbetar i team kring barn och ungdomar mellan 0–18 år med kroniska sjukdomar, så som svårare astma, allergier, njursjukdomar och uppfödningsproblem. Vi utför allergivaccination för barn med svårare luftvägsallergier. Vi utreder störningar i urinblåsans funktion och har möjlighet till att utföra 24 h blodtrycksregistrering och urinflödesmätning. Vårt ätuvecklingsteam är ett tvärprofessionellt team som utreder och behandlar barn med ätovilja och vi har ett nära samarbete med Nacka Rehabcentrum och Oralmotoriskt centrum.

  Vårt utredningsteam utreder  neuropsykiatriska tillstånd hos barn och ungdomar mellan 4-18 år. Vi sköter medicinering för ADHD/ADD hos barn och ungdomar som är utredda på mottagningen.

  För att komma till oss krävs remiss och vi tar huvudsakligen emot remisser från barn och ungdomsläkare samt från Sachsska barn- och ungdomssjukhuset. Neuropsykiatriska utredningsteamet tar huvudsakligen emot remisser från BVC och skola.

 • Läs noga igenom kallelsen, följ eventuell information samt förberedelse av barnet innan besöket. Läs gärna förberedelse inför besök  för mer tips.

  Ordinerar läkaren prover kan vi oftast ta de i anslutning till besöket.

   

 • Om du har frågor efter ditt besök är du välkommen att kontakta oss på telefon 08-123 665 54 eller via e-tjänsterna på 1177.