Hoppa till huvudinnehållet

Neurologmottagningen, barn och ungdomar

Vi utreder och behandlar barn och ungdomar med sjukdomar i nervsystemet. För att komma till neurologmottagningen krävs specialistvårdsremiss från primärvård eller barnläkarmottagning.

Telefonnummer:
08-123 64 040
Telefontider:
måndag - fredag: 08:00 - 11:00
 • Karta över sjukhusområdet Huvudentré
  Entré: Huvudentré
  Hiss: B
  Våning: 6
 • Barnneurologmottagningen tar emot barn och ungdomar mellan 0 och 18 år. Här bedöms och behandlas barn med utvecklingsavvikelser och neurologiska sjukdomar så som epilepsi, neuromuskulära sjukdomar, ämnesomsättningssjukdomar, cerebral pares och andra funktionshinder.

  Barn med flerfunktionsnedsättning är i behov av hjälp av olika yrkeskategorier inom vården. Det är viktigt med tvärprofessionella insatser och behandling så att barnen kan leva ett så fullvärdigt liv som möjligt utifrån sina egna förutsättningar. Därför har vi ett nära samarbete med olika habiliteringsteam. Med habilitering menas en kombination av medicinska, psykologiska, sociala och tekniska insatser. De habiliteringsteam som är knutna till Sachsska barn- och ungdomssjukhuset är Habiliteringscenter Haninge, Söderstaden och Liljeholmen.

  Barn med kognitiva funktionshinder som autismspektrumstörningar och mental retardation utreds i det neuropsykiatriska utredningsteamet, NU-teamet.

 • Läs gärna igenom kallelsen inför besöket och gå igenom bilderna med ditt barn så att hen vet vad som skall hända under besöket. I väntrummet finns det blädderblock med samma bilder. Se över om du behöver intyg eller recept och skriv gärna ner dina frågor till läkaren i förväg.

  När barnet kommer till mottagningen anmäler ni er i receptionen, därefter kommer vi att börja med att ta längd och vikt på barnet innan läkaren ropar upp i väntrummet.

  Besöket tar mellan 45 - 60 minuter. Om du behöver lämna återbud skall detta ske senast 24 timmar innan besöket på telefonnummer 08-123 669 59. Uteblivet besök debiteras.

  Du hittar vår mottagning vid hiss B på plan 6.  

 • Recept från mottagningen skickas elektroniskt till apoteket. Begärda intyg skickas till barnets folkbokföringsadress. Om du behöver ett intyg eller om du har frågor efter besöket kan du kontakta mottagningen via e-hälsotjänsten 1177.se eller ringa till oss på Neurologmottagningen.