Hoppa till huvudinnehållet

Sös erbjuder

Södersjukhusets mission är att bli landets ledande akutsjukhus. Vi kombinerar det stora sjukhusets möjligheter med den nära och personliga patientkontakten.

Vi är 5000 medarbetare som jobbar tillsammans i en prestigelös miljö där vi alla hjälps åt och löser uppgifterna tillsammans. Vårt samhällsengagemang är stort och vi sätter alltid patienten först, vi är sjukhuset för alla!

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och därför månar vi om att du ska ha ett utvecklande, tryggt och hållbart arbetsliv. Vi erbjuder många olika förmåner och fördelar oavsett var du befinner dig i livet och i karriären.

Här kan du läsa mer om vilka förmåner vi erbjuder.

 

 

 • Som anställd på Södersjukhuset erbjuds du flera friskvårdsförmåner, bland annat tillgång till inom- och utomhusgym samt gruppträningspass varje vecka. På Hälsoteamet kan du få hjälp med att ta fram träningsprogram och träffa sjukgymnast, ergonom eller hälsopedagog. För dig som vill träna utomhus finns även flera andra utegym i närområdet samt fina promenad- och joggingslingor runt Årstaviken.

  Friskvårdsbidrag 2024

  Som månadsanställd medarbetare får du ett friskvårdsbidrag 5000 kr/år. Bidraget kan användas till flera friskvårdsrelaterade aktiviteter, till exempel inköp av träningskort, avstressande behandlingar såsom massage eller kostrådgivning.

  Region Stockholms Idrotts- och frisvårdsförbund

  Som medlem i Sös IF blir du automatiskt medlem i Region Stockholms Idrotts- och friskvårdsförbund där det erbjuds många aktiviteter exempelvis subventionerade motionslopp, skärgårdsvandringar och kajakpaddlingar.

 • Om olyckan är framme eller om du blir långvarigt sjuk får du ytterligare 10 procent ersättning utöver sjukpenningen mellan den 15-90:e sjukdagen. Du som har en inkomst över Försäkringskassans maxbelopp får kompensation till en högre nivå. Som medarbetare erbjuds du även fri öppensjukvård vid läkarbesök ansluten till Försäkringskassan.

   

 • De flesta enheter har flextid och många vårdavdelningar har dessutom individuella schemaplaneringsmodeller.

  På Sös har vi ett avtal om högre nattersättning som ger nattsjuksköterskor högre lön.

 • Löneväxling är ett förmånligt sätt att pensionsspara. Du avstår en del av bruttolönen som du istället avsätter till ditt pensionssparande samtidigt som arbetsgivaren skjuter till sju procent extra.

 • Föräldrapenningstillägg

  Arbetsgivaren betalar ut ett föräldapenningstillägg till anställda som har månadslön. Tillägget motsvarar 10 procent av lönebortfallet under 180 dagar, som längst till det att barnet är 24 månader. Dessa regler gäller om barnet fötts efter 2013-07-01. Arbetstagaren ska ha varit anställd sammanhängade minst 356 dagar före föräldraledigheten.

  Föräldralön

  Har du en högre inkomst som når över Försäkringskassans maxbelopp får du kompensation till en högre nivå.

 • Enligt semesterlagen har alla anställda rätt till 25 dagars semesterledighet. Som anställd på Södersjukhuset får du dessutom 31 semesterdagar det år du fyller 40 år och 32 semesterdagar det år du fyller 50 år.

 • Nedan kan du läsa vidare om fler fördelar du får ta del av som anställd på Södersjukhuset.
   
  Föreläsningar

  Vi erbjuder regelbundet olika föreläsningar inom både yrkesmässig och personlig utveckling. Föreläsningarna sker oftast lunchtid och då ingår lunchmacka. Exempel på föreläsningar är om stroke, barns rättigheter, kostrådgivning och återhämtning, mentorskap med mera. 

  Rackarbacken

  Ät gott, varierat och hälsosamt på Södersjukhusets populära personalmatsal Rackarbacken med svårslagen utsikt över Årstaviken. 

  Konst på Sös
  På Södersjukhuset kommer du att omges av närmare 6000 konstverk av ett hundratal olika konstnärer. Vi har även en av Sveriges största konstföreningar med drygt 600 medlemmar. Konstföreningen erbjuder tips och möjlighet att gå på olika konstevenemang, årligen anordas även det mycket uppskattade konstlotteriet. 
   
  Biblioteket
  Här kan du låna böcker, filmer och ljudböcker samt få tillgång till massor av elektroniska resurser. Biblioteket hittar du nära huvudentrén (hiss I). 
   
  Arbetstidsmodeller
  De flesta arbetsplatser har en arbetstidsmodell, exempelvis flex, individuell schemaplanering och SÖS-modell.
   
 • Ditt engagemang och kompetens är sjukhusets viktigaste resurs. På Sös driver varje medarbetare både verksamheten och sin egen utveckling framåt.
   
  För dig som är ny i yrkesrollen finns bra introduktion och möjlighet att prova på olika arbetsuppgifter som ger dig trygghet och bred verksamhetsnära
  kompetens. För dig som är mer erfaren och vill komma vidare i karriären finns god chans till betald vidareutbildning för att du ska kunna växa i din yrkesroll.
   
  Vi erbjuder aktiviteter och program för att stimulera ditt lärande ytterligare. Det finns möjligheter till utbildning och utveckling både inom professioner och mellan professioner utifrån dina och verksamhetens behov. Vi letar efter och stödjer även medarbetare som vill utvecklas till ledare framöver. Här kan du läsa mer om karriär och utveckling. 
   
  Det finns stora möjligheter att forska. Hos oss finns Institutionen för klinisk forskning och utbildning (Karolinska Institutets institution vid Sös – KI Sös). Läs mer om forskning och utbildning här.