Hoppa till huvudinnehållet

Allt fler drabbas av bröstcancer - vad kan vi göra åt det?

Öppen föreläsning med Per Hall onsdag 14 november. Per Hall berättar om riskfaktorer, forskningsframsteg och metoder för att rädda liv. Vad är risken att just du drabbas? I framtiden vill sjukvården kunna anpassa screening och andra förebyggande åtgärder efter dina behov.

Varje minut diagnostiseras en kvinna med bröstcancer i Europa. Var nionde kvinna i Sverige kommer att drabbas under sitt liv och siffrorna ökar stadigt. Samtidigt går forskningen framåt och räddar allt fler. 

Per Hall är professor vid Karolinska Institutet och överläkare på Södersjukhuset, som har en av världens största mammografimottagningar. Denna kväll pratar han om riskfaktorer, vad du själv kan göra och det senaste ur nationella bröstcancerstudierna Karma och Karisma. I studien Karma Creme mäter nu forskarna effekterna av den läkemedelskräm som tros minska risken för bröstcancer. 

Datum: Onsdag 14 november
Plats: Södersjukhusets aula, hiss C, plan 6
Tid: kl. 17.30-18.30

Fri entré. Föreläsningen är öppen för allmänheten. Ingen föranmälan behövs.
Matiga mackor – först till kvarn.

Varmt välkomna!
Arrangörer av föreläsningen är Sös-föreningen Opuscula Medica som vill främja forskning och utbildning vid Sös.


Idé och kunskap på Sös, 12-16 november

Föreläsningen ingår i inspirationsveckan Idé och kunskap 12-16 november på Sös där vi lyfter spännande forskning, utveckling, utbildning och innovation som sker på sjukhuset. Är du medarbetare inom vården i Stockholms län eller anställd på Karolinska Institutet? Läs mer om programmet riktat mot dig på www.sodersjukhuset.se/ideochkunskap2018