Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Press / Nyheter / Ingen allmän provtagning för coronaviruset/covid-19 på Södersjukhuset
Besöksförbud på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 för Södersjukhusets patienter och medarbetare införs ett generellt besöksförbud. Undantag kan göras i särskilda fall. Läs mer

Ingen allmän provtagning för coronaviruset/covid-19 på Södersjukhuset

Viktig information till dig som kommer till Södersjukhuset: Vi provtar bara patienter som är så pass sjuka att de behöver läggas in på sjukhuset. Du kan alltså inte komma hit och testa dig för coronaviruset/covid-19, oavsett om du tillhör riskgruppen eller inte.

Kommer du ändå hit, riskerar du att bli smittad och även smitta andra i onödan. Om du är så svårt sjuk att du behöver söka akutvård, kommer vi göra allt vi kan för att skydda dig från smitta och ge dig den vård du behöver.

• Har du allmänna frågor om coronaviruset covid-19? Ring 113 13.
  • Misstänker du smitta? Ring 1177 Vårdguiden

Tack för er förståelse.