Hoppa till huvudinnehållet

Internmedicin besöktes av vd Karouk Said

För att få en fördjupad kunskap om sjukhusets verksamheter och lära känna medarbetare besökte sjukhusets nya vd Karouk Said nu internmedicin.

På omslagsbild från vänster: Besök på gastro dagvård. Mats Granström, sjuksköterska, Pär Westberg, överläkare, Irina Rönnberg, ST-läkare, Bonnie Bengtsson, specialistläkare, och Jessica Nilseng, ST-läkare.

Det blev en intensiv eftermiddag när Karouk Said guidades runt på Sveriges största internmedicinklinik. Mihaela Romanitan, verksamhetsområdeschef för internmedicin, berättade om verksamheten och guidade runt till de olika avdelningarna.

Besöket började på endoskopiskt centrum och fortsatte till NAVE/NIMA, AVA och stroke för att sedan träffa medarbetarna på lung-, endokrin- och hematologiavdelning. Under tiden hälsade Karouk på medarbetare och träffade flera gamla kollegor.

Karouk på Internmed_0046_1.jpg

Från vänster: Susanna Jäghult, vårdenhetschef, endoskopiskt centrum, Reza Chegini, överläkare, medicinsk ansvarig läkare (MAL), endoskopisk centrum och Karouk Said, vd.

- Det är en väldigt fin och stor verksamhet som gör ett imponerade arbete. Att Södersjukhuset även har Sveriges största strokemottagning är något vi bör vara stolta över. Jag är imponerad över det utvecklingsarbete som skett med vårt strokeflöde, säger Karouk.

Karouk hälsade på en grupp medarbetare som arbetat på sjukhuset länge. Ett exempel på det är Susanne Nordlander, sjuksköterska på diabetesmottagningen, som har arbetat på Södersjukhuset i över 40 år. Mihaela bekräftade att inom medicinmottagning har man en låg personalomsättning och sjukfrånvaro.

- Man lär sig nytt varje dag. Jag fortsätter att utvecklas och det är därför man blir kvar här, berättar Susanne.

Susanna Norlander.jpg

På bild: Susanne Nordlander hälsar på Karouk Said.

- Att medarbetarna trivs och får utvecklas, det är jätteviktigt. Vi måste arbeta aktivt med arbetsmiljön. Det är så vi får våra medarbetare att trivas och stanna, säger Karouk.