Hoppa till huvudinnehållet
Information till patienter angående vårdstrejken

Södersjukhuset omfattas av Vårdförbundets strejk som inletts den 4 juni. Läs mer här.

Karouk Said ny verkställande direktör för Södersjukhuset

porträtt Karouk Said
Styrelsen för Södersjukhuset AB har idag beslutat att tillsätta Karouk Said som verkställande direktör. Han kommer närmast från rollen som biträdande sjukhusdirektör och produktionsdirektör på Akademiska universitetssjukhuset i Uppsala.

Karouk Said är disputerad läkare och sedan 2021 verksam vid Akademiska universitetssjukhuset.

Innan dess arbetade han under många år vid Karolinska universitetssjukhuset som bland annat överläkare, sektionschef och verksamhetschef. Han ingick också i sjukhusets exekutiva styrgrupp för styrning av operationer och slutenvårdsplatser samt var med i ledningsgruppen för Tema Cancer.

– Jobbet som verkställande direktör på Södersjukhuset är en fantastisk möjlighet att tillsammans med medarbetarna få fortsätta det viktiga arbetet med att säkerställa en god vård för Region Stockholms invånare. Fokus för mig kommer att ligga på ökad tillgänglighet, attraktiv arbetsplats och kompetensutveckling. Jag är stolt över att ha fått detta uppdrag och ser fram emot att bidra till fortsatt utveckling, säger Karouk Said.

– De kommande åren kommer Södersjukhuset att ha fortsatt fokus på att utveckla vården utifrån patienternas, närståendes och medarbetarnas behov. Jag är glad att Karouk Said med sin gedigna erfarenhet har tackat ja till detta viktiga uppdrag. Han kommer att vara ett viktigt bidrag i vårt regionala lagarbete, säger sjukvårdsdirektör Mikael Ohrling.

– Det är med stor glädje som jag, å styrelsen vägnar, välkomnar Karouk Said till Södersjukhuset. Hans starka engagemang för både patienter och medarbetare och hans gedigna erfarenhet kommer att vara viktigt i det fortsatta arbetet för att stärka vården inom Region Stockholm. Jag vill samtidigt tacka Mikael Runsiö, som nu går i pension, för allt arbete som han gjort för Sös under sina sju år i vd-rollen, säger Peter Graf, ordförande för styrelsen för Södersjukhuset, Danderyds sjukhus och Södertälje sjukhus

Karouk Said börjar sin anställning i Region Stockholm den 8 april då nuvarande VD Mikael Runsiö går i pension.

Foto: Staffan Claesson.