Hoppa till huvudinnehållet

Karouk Said tillträder som ny vd för Södersjukhuset

Idag, 8 april, tillträder Karouk Said som vd för Södersjukhuset i Stockholm. Karouk Said har de senaste två och ett halvt åren arbetat som biträdande sjukhusdirektör och produktionsdirektör vid Akademiska sjukhuset i Uppsala.

– Jag ser verkligen fram emot att vara en del av att driva Södersjukhuset framåt, med dess viktiga funktion som akutsjukhus och centrala roll i regionens krisberedskap. Jag ser särskilt fram emot att arbeta tillsammans med både medarbetare på Södersjukhuset och andra aktörer inom Stockholms sjukvårdssystem för att säkerställa att patienterna får den bästa vårdkvaliteten, säger Karouk Said.

Karouk Said tar med sig en gedigen erfarenhet och flera lärdomar från sitt yrkesliv. Han betonar vikten av en god arbetsmiljö, samarbete och kontinuerlig utveckling för att fortsätta Södersjukhusets framgångsrika arbete.

– Jag är redo att tillsammans med medarbetarna på Södersjukhuset ta mig an de utmaningar och möjligheter som finns för att driva verksamheten framåt. Att vi som jobbar på sjukhuset trivs är avgörande för att det ska vara en attraktiv arbetsplats. I en sådan miljö känner man stolthet och vill vara med och bidra. Och samarbete är centralt för att driva organisationen framåt, vilket är helt avgörande inom sjukvården som är under konstant utveckling, säger Karouk Said.

Karouk Said tillträder sin nya roll idag, den 8 april 2024, och tar över ansvaret efter Mikael Runsiö som går i pension efter sju år i rollen som vd.

Kort fakta om Karouk Said

Karouk Said inledde sin karriär som underläkare i Hudiksvall 1997. Fyra år senare började han på Karolinska universitetssjukhuset och stannade där i 20 år, i roller som läkare, sektionschef och verksamhetschef. Han är specialist inom leversjukdomar och har disputerat på området. De senaste två åren har han varit biträdande sjukhusdirektör och produktionsdirektör vid Akademiska sjukhuset i Uppsala.