Hoppa till huvudinnehållet

Martin Nordberg ny verksamhetschef för vuxenakuten

porträtt Martin Nordberg i sjukhuskläder
Martin Nordberg tillträder den 1 maj tjänsten som verksamhetschef för vuxenakuten på Södersjukhuset.

Martin Nordberg kommer närmast från en tjänst som tf verksamhetschef på Verksamhetsområde Kirurgi på Södersjukhuset. Dessförinnan var han chef för Akut- och traumasektionen på Verksamhetsområde Kirurgi. Martin Nordberg är kirurg och började på Södersjukhuset under sin specialiseringtjänstgöring (ST) i akutsjukvård. Sedan specialistexamen har han jobbat med akutkirurgi.

Grattis! Hur känns det att tillträda som verksamhetsområdeschef för vuxenakuten?

– Tack! Det känns spännande, utmanande och väldigt, väldigt roligt! Jag ser fram emot att få komma tillbaka till akutmottagningen och jobba helhjärtat med akutsjukvård och att tillsammans på kliniken fortsätta förbättra omhändertagandet av patienter som söker vård hos oss. De stora utmaningarna som finns i akutmottagningsvården är tillgänglighet och genomloppstider. Här har vi ett stort arbete att göra och vi kommer att behöva samarbeta med alla övriga kliniker på sjukhuset och med andra vårdaktörer runt om oss, säger Martin Nordberg.

Vad har du för relation till Södersjukhuset?

– Södersjukhuset är det sjukhus där jag började min resa efter min AT-tjänst. Det är mitt hemsjukhus och här har jag mitt hjärta.

Foto: Fotogruppen på Södersjukhuset