Hoppa till huvudinnehållet

Södersjukhuset får Vitalisstipendiet för innovationsprojekt på barnakuten

Visning av väntetid, så funkar det på barnakuten och en app för avledning och lek. Det är några av de innovationer som Sachsska barnakuten och Sös Innovation har tagit fram i innovationsprojektet "När är det min tur? Fler trygga barn på barnakuten". Målet har varit att göra upplevelsen på barnakuten lugnare och lättare att förstå. Idag fick vi det ärofyllda Vitalis-stipendiet som delades ut på Nordens största eHälsomöte. Grattis till alla inblandade!

Elin Hedbrandh som är en av dem som lett projektet från Sös Innovations sida, tog emot priset. I sitt tacktal sa hon:

”Jag ska säga att det verkligen inte bara är jag som ska ta emot det här priset, utan det är alla som står bakom den här innovationen. Alla som har jobbat hårt på Sös Innovation, barnakuten, vår IT-avdelning, alla externa designresurser, men framförallt alla barn och föräldrar som har varit med och berättat vad som kan göra dem lugnare på barnakuten. Så att vi kan göra det tydligt för dem hur det fungerar hos oss. Och göra deras upplevelse så bra som möjligt. Tack så mycket, det här betyder otroligt mycket för oss!”


Projektet "När är det min tur? Fler trygga barn på barnakuten"

I filmen berättar specialistsjuksköterskan Anna Löwbeer Wester mer om projektet. Anna leder projektet från Sachsska barn- och ungdomssjukhusets sida.

Bakom innovationsprojektet står medarbetarna på Sachsska barn- och ungdomssjukhusets akutmottagning och lekterapi samt Sös Innovation i samarbete med IT på Sös och Karolinska.


Vi har också skickat ut ett pressmeddelande.

Toppbild: Elin Hedbrandh på Sös Innovation tar emot priset.
Foto medarbetare, patient och förälder: Mikael Westh