Hoppa till huvudinnehållet

Södersjukhuset förstärker det akuta omhändertagandet av patienter med misstänkt covid-19

För att minimera risken för smittspridning av covid-19 på akutmottagningen kommer Södersjukhuset att separera de patienterna som inte har smitta ifrån patienter med misstänkt covid-19. Alla patienter ska precis som tidigare gå till den vanliga akutentrén där vårdpersonal gör en första sortering.

– De kommande veckorna förväntar vi oss att fler patienter med covid-19 kommer att söka akut för sina besvär och vi behöver rent fysiskt kunna separera dem från våra andra patienter på ett effektivt sätt, säger Sari Säisä Ponzer, verksamhetsområdeschef på akuten.  

Södersjukhusets nya akutmottagning, som sedan länge har planerats öppna i mitten av maj, öppnar nu delar av verksamheten redan torsdag 2 april. I och med detta kommer den befintliga akutmottagningen användas för att hantera patienter med misstänkt covid-19 och behöver läggas in för slutenvård. Även ambulanserna kommer att dirigeras till olika ambulansintag beroende på patientens tillstånd och om det finns misstanke om covid-19. 

– Vi gör den här uppdelningen för att undvika att patienterna vistas i samma väntrum eller lokaler och för att minimera risken för smittspridning inom sjukhuset, säger Sari Säisä Ponzer.

Den nya akutmottagningen är en del av om- och utbyggnaden på Södersjukhuset under åren 2014-2020 som omfattar motsvarande 25 procent av den totala ytan på sjukhuset.

 

Södersjukhusets presstjänst Tel: 010-482 05 69 press.sodersjukhuset@regionstockholm.se