Hoppa till huvudinnehållet

Södersjukhusets vd Karouk Said på besök hos specialistvården

I veckan påbörjade Karouk Said, Södersjukhusets nya vd, sin besöksturné bland verksamheterna på sjukhuset. Först ut var specialistvården.

För att lära känna sjukhuset och medarbetarna så startar Karouk Said sitt uppdrag som vd med att besöka samtliga verksamhetsområden på sjukhuset. Startskottet gick i onsdags, 17 april.

– För mig är det viktigt att tidigt lyssna in och förstå verksamheten från grunden. Därför ser jag fram emot att få träffa medarbetare ute i organisationen, lära känna dem och bilda mig en uppfattning om vilka drivkrafter som finns, vad vi är stolta över här på sjukhuset. Det är först då vi kan jobba tillsammans för att utvecklas som sjukhus, säger Karouk Said. 

Emma Lindbäck, verksamhetsområdeschef, ledde eftermiddagens rundvandring på specialistvården, där första stopp var hos infektionskliniken/ Venhälsan. Ingrid Ziegler, verksamhetschef, presenterade kliniken och berättade om några av de projekt som görs här. Exempelvis lyftes nylanserade Venhälsan online, som syftar till att korta kötiderna för hivförebyggande PrEP-behandlingar.

"Det är fantastiskt att se det jobb som görs"

Ett annat projekt som imponerade på Karouk var ett nytt arbetssätt med ASIH (avancerad sjukvård i hemmet) som möjliggör att patienter i större utsträckning kan få sin antibiotikabehandling hemma. Något som leder till en ökad livskvalitet för patienten och en avlastning av vården.

– Det är fantastiskt att se vilket jobb som görs på verksamheterna här, med patienterna i fokus. Vi har många kompetenta, engagerade och drivna medarbetare som brinner för utveckling av vården och för sina patienter, säger Karouk Said.

Karouk Said_Specialistvården_huvudbild.png

Fr. vänster: Karouk Said, vd, Emma Lindbäck, verksamhetsområdeschef specialistvården, Ingrid Ziegler, verksamhetschef infektionskliniken/Venhälsan, Matilda Robertsson, sjuksköterska, Sara Vasquez Aziz, sjuksköterska, Stina Peterson, vårdenhetschef.

Fina möten och bra samtal

Turen gick sedan vidare till psykosociala enheten och onkologiska kliniken, och det blev många glada möten och intressanta diskussioner längs vägen.

– Jag blir glad och stolt över att få vara med på ett hörn av allt fint värde som vi tillsammans skapar för våra patienter. Extra kul den här gången att få visa Karouk vilket fint sjukhus han kommit till! Specialistvården består av de mindre klinikerna, men tillsammans utför vi en stor andel av Södersjukhusets vårduppdrag. Vi hälsar Karouk varmt välkommen tillbaka för att besöka flera av våra kliniker, säger Emma Lindbäck.

– Det känns jättebra, jag fick mycket energi av alla samtal med medarbetarna på specialistvården. Jag ser fram emot att träffa resten av verksamheterna, säger Karouk Said sammanfattningsvis.

Karouk_specialistvård_0371-Förbättrad-NR.jpg

Anna Engquist och Lena Unosson, specialistsjuksköterskor på strålbehandlingsavdelningen, visar hur datortomografi-undersökning inför en strålbehandling går till.

Karouk_specialistvård_0330-Förbättrad-NR.jpg

"Jag är imponerad över allt hårt jobb och forskning som görs på onkologen för att förbättra livskvaliteten och överlevnaden och cancersjuka patienter i framtiden", sa Karouk Said efter besöket på specialistvården i veckan.

Huvudbilden fr. vänster: Karouk Said, Linda Kullgard, Robel Malki, Åsa Fogelström.

Foto: Johan Adelgren, Fotogruppen, Södersjukhuset.