Hoppa till huvudinnehållet

Välkomna till Vulvapodden!

Barnmorskan Gabriella Carlö, kuratorn Filippa Rehnström och läkarna Lena Maltzman och Bita Eshragi berättar i tre avsnitt om hur det är att vara patient på Vulvamottagningen.

I första avsnittet får vi veta vilka besvär som är vanliga att söka hjälp för och vad man möter vid ett första besök.

I avsnitt två fördjupar vi oss i hur teamet arbetar kring en patient och hur en behandling kan gå till. Vi får veta mer om de vanligaste diagnoserna som behandlas på mottagningen: provocerad lokaliserad vulvodyni och vaginism.

Det är inte alltid en behandling löper på lekande lätt utan det kan uppstå utmaningar på vägen – och det är helt normalt. I avsnitt tre berättar Gabriella, Filippa Renström och Bita mer om hur vägen till läkning kan se ut.

Länk här till Vulvamottagningens hemsida!

Foto: Fr.v. Lena Maltzman, gynekolog, och Gabriella Carlö, barnmorska