Hoppa till huvudinnehållet

BB-mottagningen

Efter hemkomsten från förlossningen och BB-vistelsen blir du erbjuden ett återbesök på BB-mottagningen på Södersjukhuset. Till oss får du komma upp till sju dagar efter förlossningen och får då träffa en barnmorska som kan hjälpa dig med frågor kring vård efter förlossning och amning.

Telefonnummer: 08-123 613 25

 • Karta över sjukhusområdet Huvudentré
  Entré: Huvudentré
  Hiss: B
  Våning: 3
  Gå via huvudentrén till hiss B, mottagningen ligger på plan 3.
 • På BB-mottagningen kan vi svara på frågor om amning, hälsa och den nya familjesituationen som ni befinner er i. Vi tar också PKU-prov om det inte redan är gjort på BB. Om en kompletterande barnläkarundersökning behövs görs den av barnläkaren på BB-mottagningen. I filmen BB Sös - mer än bara förlossningar och eftervård berättar vi bl.a. mer om BB-mottagningen.

  Vi har öppet dagtid årets alla dagar och erbjuder återbesök tills barnet är sju dagar gammalt. 

  När barnet är mer än sju dagar gammalt bör du vända dig till din barnmorska på den barnmorskemottagning du gått hos under graviditeten. Har du specifika frågor om amning kan du även vända dig till vårt Amningscentrum.

  Det går också bra att ringa oss för rådgivning på telefon.

 • För att komma till BB-mottagningen behöver du boka tid. Ofta bokas tiden in redan innan du går hem från sjukhuset efter förlossningen, men du kan också ringa och boka tid på telefon 08-123 613 25.

  Sent återbud, mindre än 24 timmar eller uteblivet besök debiteras enligt gällande taxa i Region Stockholm. 

 • Om du har några frågor efter besöket är du välkommen att ringa oss på 08-123 613 25.