Hoppa till huvudinnehållet
Information till patienter angående vårdstrejken

Södersjukhuset omfattas av Vårdförbundets strejk som inleddes den 4 juni och utökades den 11 juni kl 11.00. Läs mer här.

Ultraljudsmottagningen

På BB Sös ultraljudsmottagning utför vi alla typer av ultraljudsundersökningar under graviditeten. Vår ambition är att du som besöker oss ska känna dig väl omhändertagen och att vi har dig och ditt foster i fokus. Vi har en hög kompetens och ett nära samarbete med BB Sös specialistmödravård, förlossning, antenatalavdelning och övriga kvinnokliniken.

En frisk vuxen får följa med den gravida kvinnan på ultraljudsbesöket. Små barn och syskon får inte följa med.

För att komma till oss krävs remiss från mödravården eller annan vårdgivare. 

OBS! Inställd drop-in
Just nu är vår drop-in för kontroll i vecka 41+0 inställd. Istället uppmanar vi dig som ska göra en sådan kontroll att ringa dagen innan 41+0 för att boka en tid. 

Telefonnummer:
08-123 62 720
Telefontider:
måndag - fredag: 10:00 - 12:00
 • Karta över sjukhusområdet Förlossningsentré
  Entré: Förlossningsentré
  Hiss: A
  Våning: 0
  För att komma till Ultraljudsenheten, gå in via Förlossningsentrén.
 • Vi är en auktoriserad ultraljudsmottagning där barnmorskor och läkare med specialistkompetens arbetar. Vi har hög kompetens och utför årligen cirka 12 000 ultraljudsundersökningar. I filmen BB Sös - mer än bara förlossningar och eftervård berättar vi bl.a. mer om vår ultraljudsmottagning.

  Vi utför alla ultraljudsundersökningar under graviditeten. De olika typerna av ultraljudsundersökningar görs utifrån vissa bestämda frågeställningar. 

  Information inför undersökningen får du av din barnmorska eller läkare på mödravården. Du kan också läsa om ultraljudsundersökning vid graviditet på 1177 Vårdguiden.

  Vi utför följande ultraljudsundersökningar:

 • En frisk vuxen får följa med den gravida kvinnan på ultraljudsbesöket. På grund av platsbrist i väntrummet får medföljare vänta utanför tills ultraljudsundersökningen påbörjas. 

  • Ta med legitimation.
  • Video- och mobilfilmning är inte tillåtet under undersökningen.
  • Vi har tyvärr ont om P-platser, ta med det i tidsberäkningen.
 • Om du har några frågor efter besöket är du varmt välkommen att kontakta oss på 08-123 62 720.