Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Besöka sjukhuset / Praktisk information A till Ö / Bibliotek
Besöksregler på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 gäller särskilda regler för besök på Södersjukhuset. Läs mer.

Södersjukhusets bibliotek

Öppettider: måndag-fredag kl 10-16. Lördag-söndag stängt
Observera! Besöksrestriktioner gäller!

Telefon: 08-123 61642
E-post: biblioteket.sodersjukhuset@regionstockholm.se
Bibliotekets katalog: www.biblioteken.sll.se/katalog

Biblioteket ligger mellan hiss I och hiss C på plan 0.
Gå rakt fram genom entréhallen om du kommer från huvudentrén

___________________________

 • Medicinska fackbiblioteket

  Här finns litteratur inom medicin, omvårdnad, psykologi och närliggande ämnen samt ett stort antal elektroniska tidskrifter, e-böcker och databaser. Biblioteket erbjuder support i informationssökning och referenshantering till Södersjukhusets medarbetare.

  Via biblioteken.sll.se når du bibliotekets databaser och elektroniska tidskrifter, där kan du också boka tid för att träffa en bibliotekarie.  

 • Hälsoinformation

  Biblioteketet erbjuder lättillgänglig information om sjukdomar och hälsa för patienter och anhöriga. Fråga personalen om hjälp.

   

 • Allmänna biblioteket

  Här finns skönlitteratur, allmän facklitteratur och tidskrifter. Vi har också ljudböcker, musik och filmer till utlåning för patienter, närstående och personal. I bibliotekets katalog kan du söka efter böcker, filmer och musik. Som registrerad låntagare kan du också logga in för att låna om eller reservera böcker.

  Inneliggande patienter kan ringa eller med hjälp av personal på avdelningen kontakta biblioteket, telefon 08-123 616 42. Vi kommer upp till avdelningen med önskade lån.

 • Gläntan - bibliotekets barnhörna

  Välkommen in i Gläntan för en stunds avkoppling. Här finns böcker om allt från dinosaurier till hur det kan vara att få ett syskon eller att vara sjuk. I Gläntan hittar du även musik, film och böcker att lyssna på.