Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Besöka sjukhuset / Praktisk information A till Ö / Bibliotek
Besöksförbud på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 för Södersjukhusets patienter och medarbetare införs ett generellt besöksförbud. Undantag kan göras i särskilda fall. Läs mer

Södersjukhusets bibliotek

Södersjukhusets bibliotek är för närvarande öppet för personal på sjukhuset, studenter med verksamhetsförlagd utbildning på Sös, samt inneliggande patienter.

Med anledning av covid-19 är Södersjukhusets bibliotek stängt för anhöriga, externa studenter och övriga. 

Biblioteket är anpassat efter rådande rekommendationer för Covid-19. 

Bibliotekets öppettider:

 • Måndag-torsdag kl. 09.00-17.00
 • Fredag kl. 09.00-16.00

Telefon: 08-616 16 42
E-post: biblioteket.sodersjukhuset@sll.se
Bibliotekets katalog: www.biblioteken.sll.se/katalog

Biblioteket ligger mellan hiss I och hiss C på plan 0.
Gå rakt fram genom entréhallen om du kommer från huvudentrén

___________________________

 • Medicinska fackbiblioteket

  Här finns litteratur inom medicin, omvårdnad, psykologi och närliggande ämnen samt ett stort antal elektroniska tidskrifter, e-böcker och databaser. Biblioteket erbjuder support i informationssökning och referenshantering till Södersjukhusets medarbetare.

  Via biblioteken.sll.se når du bibliotekets databaser och elektroniska tidskrifter, där kan du också boka tid för att träffa en bibliotekarie.  

 • Hälsoinformation

  Biblioteketet erbjuder lättillgänglig information om sjukdomar och hälsa för patienter och anhöriga. Fråga personalen om hjälp.

   

 • Allmänna biblioteket

  Här finns skönlitteratur, allmän facklitteratur och tidskrifter. Vi har också ljudböcker, musik och filmer till utlåning för patienter, närstående och personal. I bibliotekets katalog kan du söka efter böcker, filmer och musik. Som registrerad låntagare kan du också logga in för att låna om eller reservera böcker.

  Inneliggande patienter kan ringa eller med hjälp av personal på avdelningen kontakta biblioteket, telefon 08-616 16 42. Vi kommer upp till avdelningen med önskade lån.

 • Gläntan - bibliotekets barnhörna

  Välkommen in i Gläntan för en stunds avkoppling. Här finns böcker om allt från dinosaurier till hur det kan vara att få ett syskon eller att vara sjuk. I Gläntan hittar du även musik, film och böcker att lyssna på.