Hoppa till huvudinnehållet

Sjuksköterska på Sös

Som sjuksköterska på Södersjukhuset får du jobba med de stora folksjukdomarna samtidigt som det finns goda möjligheter till bred klinisk erfarenhet. Du får det stora akutsjukhusets möjligheter men samtidigt den nära personliga patientkontakten. Arbetsuppgifterna är varierande och du har stora möjligheter att påverka och kontinuerligt utvecklas.

Här kan du läsa mer om dina utvecklingsmöjligheter som sjuksköterska på Södersjukhuset.

 • I den här korta videon får du träffa elva medarbetare från våra tio olika verksamhetsområden på Södersjukhuset, och höra vad de tycker om att jobba här. Om du vill se lite längre intervjuer med sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor från våra olika verksamhetsområden, klicka här.

 • Som nyanställda på Sös får du en individuellt utformad introduktion utifrån din kompetens och erfarenhet. Introduktionen anpassas efter den verksamheten du arbetar på.

  För att du som nyexaminerad sjuksköterska ska få en trygg start på din karriär erbjuder flera av våra verksamhetsområden särskilda introduktionsprogram när du börjar din anställning hos oss

  Vi har även ett centralt utvecklingsprogram för dig som nyexad där du får möjlighet att  kombinera färdighetsträning med föreläsningar och diskussioner med andra nyutexamineradesjuksköterskor på sjukhuset. Allt för att du ska få en god start i ditt yrke som sjuksköterska!
   

   

   

 • För att vi ska nå våra mål, ge god vårdkvalitet och hög patientsäkerhet i vården behöver våra medarbetare rätt kompetensutveckling. Satsningar på kompetensutveckling är självklart en investering inför framtiden!

  Kompetensutveckling kan uppnås på flera olika sätt: genom att lära i arbetet, nya arbetsuppgifter, arbetsbyte, handledning, nätverk, delta i eller leda projekt, mentorskap, hospitering, självstudier, studiebesök etc förutom genom utbildningar, kurser och kongresser.

  Kompetensstege för sjuksköterskor

  Vi vill attrahera, inspirera och behålla dig som medarbetare på Södersjukhuset. Därför använder vi Region Stockholms gemensamma kompetensstegen för sjuksköterskor i klinisk vård.

  Vid din anställningsintervju och introduktion får du information om hur stegen kommer att följa och stötta dig i din fortsatta utveckling som klinisk sjuksköterska.

  Kompetensstege sjuksköterskor i klinisk vård

  Kompetetensstege för verksamheter med krav på specialistutbildning

  Information om Forskning och utbildning på Södersjukhuset

 • Om du inte hittar en ledig anställning som passar just dig så är du välkommen att skicka in din spontanansökan till oss här. Din ansökan sparas i vårt rekryteringssystem och vi kommer att kontakta dig om vi har en ledig anställning som vi tror att du kan vara intresserad av.

  Du kan även hålla dig uppdaterad om lediga tjänster via Region Stockholms prenumerationstjänst

  Vi tar inte emot några ansökningar per mejl. Har du frågor rörande rekrytering eller andra typer av tjänster på Södersjukhuset är du välkommen att kontakta HR-partner för respektive verksamhetsområde via vår växel: 08-123 610 00.

  Skicka in en spontanansökan till tjänst som sjuksköterska här.

  Skicka in en spontanansökan till tjänst som specialistsjuksköterska här.