Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Press / Pressmeddelanden
Besöksregler på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 gäller särskilda regler för besök på Södersjukhuset. Läs mer.

Pressmeddelanden 2014

Sachsska öppnar Stockholms första barnhälsovård för barn med alkohol- och/eller drogberoende föräldrar

Publicerad:
I veckan öppnade Sachsska barnsjukhuset vid SÖS Stockholms första barnhälsovårdsteam för barn till föräldrar med alkohol- och/eller drogberoende. Du är hjärtligt välkommen på en pressvisning av verksamheten där du får tillfälle att prata med överläkaren Ihsan Sarman och vårdutvecklaren Lotta Lindfors: Tisdag 25 mars, kl. 10.00-11.00. Rosenlunds sjukhus, Katarinahuset, Tideliusgatan 26, plan 1.

Södersjukhuset firar 70-årsjubiléum torsdag 3 april

Publicerad:
Med en rad aktiviteter firar SÖS sin sjuttionde födelsedag, på torsdag 3 april i sjukhusets entréhall. Bland annat underhåller clownerna Rutan och Tant Prick, det bjuds på tårtkalas och möjlighet för besökare att prova hjärt-lungräddning på barn och vuxna. Vd Tomas Movin talar om SÖS dåtid, nutid och framtid tillsammans med Locums vd Nathalie Boulas. Ulf Norming berättar om SÖS spännande historia.

Patienterna förlorare när Södersjukhusets satsning på bästa sjukhusmaten hotas

Publicerad:
Hösten 2014 skulle Södersjukhusets egna tillagningskök för patientmat ha varit klart, efter drygt två år av omfattande förberedelser. I samarbete med kocken Markus Aujaulay har ett nytt måltidskoncept tagits fram för att skapa en god måltidsupplevelse för våra patienter. Nu har Locum stoppat arbetet med att bygga ett tillagningskök i Södersjukhusets lokaler, mitt under pågående upphandling.

Södersjukhuset öppnar mottagning för unga HBTQ-personer

Publicerad:
Södersjukhuset är först i landet med att starta en mottagning som vänder sig till unga HBTQ-personer som behöver testning, undersökning, stöd och samtal. Bland annat vill man nå den utsatta gruppen transpersoner. Målet är att förebygga sexuell ohälsa och att personer riskerar att smittas av sexuellt överförbara sjukdomar.

Sachsska planterar träd för barnens rättigheter

Publicerad:
Sachsska barn- och ungdomssjukhuset på Södersjukhuset har påbörjat en utbildning av barnrättsombud på hela Södersjukhuset för att se till att barnens rättigheter efterlevs, inte minst inom vuxensjukvården där barn kan vara närstående till sjuka vuxna. På Barnkonventionens dag, 20 november kl. 09.30, planterar Sachsska ett Barnens Träd, som en symbol för barnens rättigheter.