Hoppa till huvudinnehållet

Pressmeddelanden 2012

Projekt SMSlivräddare räddar inte bara liv, det breddar även det svenska språket!

Publicerad:
Nya ord som fått bred spridning under året som gått lanseras som så kallade Nyord av Språkrådet i slutet av året. Denna gång fanns där ord som Juholtare, attitydinkontinens, flipperföräldrar och åsiktstaliban. Men också glädjande nog även SMSlivräddare! I Nyordlistan beskrivs en SMSlivräddare som en person som räddar liv genom kunskap om Hjärt-och lungräddning och som larmas via SMS.

Sachsska Barnsjukhuset byter namn till Sachsska barn- och ungdomssjukhuset

Publicerad:
I och med en ökad satsning på ungdomsverksamhet byter Sachsska Barnsjukhuset nu namn till Sachsska barn och ungdomssjukhuset. Samarbetet mellan Kvinnoklinik, Barn- och Ungdomspsykiatri samt Barn- och ungdomsmedicin gör ungdomsenheten till Sveriges första och enda medicinska samvårdscentrum för ungdomar.

SMSlivräddare kommer närvara på 112 dagen 11/2 Sergels torg

Publicerad:
Lördagen den 11/2 uppmärksammas Sveriges viktigaste telefonnummer med en egen 112-dag. För att uppmärksamma nödnumret 112 finns SMSlivräddare tillsammans med bland annat SOS-alarm, polis och brandkår på Sergels torg i Stockholm.

Svåra allergiska reaktioner mot jordnötter/nötter är vanligt bland barn

Publicerad:
En omfattande studie av barn i Stockholm som sökt akutvård för reaktion mot födoämnen har genomförts. Studien visar att en förhållandevis stor andel av barnen hade en potentiellt livshotande reaktion. Jordnöt och cashewnöt orsakade förvånansvärt många av reaktionerna bland de yngsta barnen vilket kan bero på förändrade levnadsvanor och införande av ny kost.

Svåra allergiska reaktioner mot jordnötter/nötter är vanligt bland barn

Publicerad:
En omfattande studie av barn i Stockholm som sökt akutvård för reaktion mot födoämnen har genomförts. Studien visar att en förhållandevis stor andel av barnen hade en potentiellt livshotande reaktion. Jordnöt och cashewnöt orsakade förvånansvärt många av reaktionerna bland de yngsta barnen vilket kan bero på förändrade levnadsvanor och införande av ny kost.