Hoppa till huvudinnehållet

Psykosociala Enheten

Psykosociala Enhetens uppdrag är att arbeta med psykosocialt utrednings-, bedömnings- och behandlingsarbete. Psykosociala Enheten arbetar med alla olika patientgrupper och deras närstående. Enheten har också några specialuppdrag för specifika patientgrupper. 

  • Psykosociala Enhetens uppdrag är att arbeta med psykosocialt utrednings-, bedömnings- och behandlingsarbete i form av till exempel krisstöd och samtal.

    Psykosociala Enheten arbetar med sjukhusets alla olika patientgrupper och deras närstående. Enheten har också några specialuppdrag som ingår i sjukhusets sidoavtal med t.ex. psykoterapeutiska kontakter för vissa patientgrupper.

  • Som patient hos oss möter du en kurator, psykolog eller psykoterapeut. Du kan, som patient eller närstående, genom bearbetande samtal få stöd vid exempelvis akut trauma, kris och sorg. Vi kan även ge råd, stöd och vägledning i personliga frågor och information om sociallagstiftning, socialförsäkring med mera. Mestadels sker kortare samtalskontakter och bedömningssamtal. Vid behov kan patienten slussas vidare till lämplig vårdkontakt.

  • Våra medarbetare arbetar på sjukhusets alla kliniker. Om du vill ha kontakt med någon av oss, prata med din läkare.