Hoppa till huvudinnehållet

Gynekologiska mottagningen

Vi tar emot patienter som behöver specialiserad gynekologisk vård.

När du ringer uppger du ditt telefonnummer så ringer vi tillbaka till dig, du får en uppringningstid. Vi använder oss av TeleQ.

Digital kallelse till besök och operation

Du kommer få en kallelse till Gynekologiska mottagningen alternativ operationsplanering. Kallelsen kommer direkt i telefonen via tjänsten Alltid Öppet eller 1177.

Du som inte har tillgång till Alltid Öppet, 1177 kan fortfarande få en kallelse via brev alternativt telefon (om det är en kallelse med kort varsel).

Telefonnummer:
08-123 62 700
 • Karta över sjukhusområdet Huvudentré
  Entré: Huvudentré
  Hiss: B
  Våning: 0
  Gå via huvudentrén, Centralkorridoren mot Hiss B. Mottagningen ligger på plan 0.
 • På mottagningen arbetar gynekologer, barnmorskor, uroterapeuter, undersköterskor och kuratorer. 

  Vi utreder och behandlar kvinnor med rikliga menstruationer, myom, endometrios, framfall, urinläckage, cellförändringar på livmodertappen, äggstockscystor, besvär från vulva och/eller smärttillstånd i buk och bäcken.

  Vi har en särskild mottagning för dig som är omskuren, Amel-mottagningen

  På Gynekologiska mottagningen finns även:

   

  Vi rekommenderar att du i första hand kontaktar öppenvårdsgynekolog eller vårdcentral som kan skicka en remiss till oss om du behöver specialiserad vård.

  Södersjukhuset utbildar läkare, barnmorskor och sjuksköterskor. Därför kan du komma att träffa studenter under utbildning.

  Vid frågor om vilken vårdgivare du kan vända dig till var god kontakta 1177 Vårdguiden för rådgivning. 

   

 • Om du kommer hit via remiss från läkare så skickar vi en kallelse eller ringer och erbjuder dig en tid för besök. Av kallelsen framgår om du behöver ta några prover eller på annat sätt förbereda dig inför ditt besök hos oss.

  Vi är tacksamma om du lämnar återbud så snabbt som möjligt för att vi ska kunna erbjuda tiden till någon annan, meddela oss gärna om du inte önskar ny tid. Om du lämnar återbud senare än 24 timmar innan besöket debiteras du kostnaden för besöket, även om du har frikort.

  Ta med legitimation. När du kommer till mottagningen anmäler du dig i kassan.

  När undersökningen är klar kommer vi överens om hur den fortsatta vården ska se ut.

   

 • Efter din behandling sker uppföljning oftast hos din remitterande läkare.

  Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor.

  Vanliga frågor och svar

  Har jag rätt till sjukresa?
  Du kan få tillstånd för sjukresa om din vårdgivare gör en medicinsk bedömning att du inte kan resa med den allmänna kollektivtrafiken vid tillfället för ditt vårdbesök. Här kan du läsa mer om sjukresor.

  Jag behöver förnya recept, hur ska jag göra?
  Förnyelse av recept gäller de läkemedel som din gynekolog har skrivit ut. För övriga läkemedel får du vända dig till din vårdcentral. Vid förnyelse av recept ser vi gärna att du kontaktar Gynekologiska mottagningen via 1177 vårdguidens e-tjänster. Har du inte tillgång till 1177 vårdguidens e-tjänster kontakta Gynekologiska mottagningen på telefonnummer 08-123 627 00

  Jag önskar förlänga mitt sjukintyg.
  Skicka en förfrågan till din behandlande läkare via 1177 vårdguidens e-tjänster
  Har du inte tillgång till 1177 vårdguidens e-tjänster kontakta Gynekologiska mottagningen på telefonnummer 08-123 627 00

  Jag vill av eller omboka min tid?
  Återbud ska lämnas senast 24 timmar före besökstiden på telefonsvarare telefonnummer 08-123 627 00. Om- och avbokning kan även göras via 1177 vårdguidens e-tjänster.

  Hur får jag min journal?
  Du kan läsa din journal via 1177 vårdguidens e-tjänster.