Hoppa till huvudinnehållet

Landets ledande akutsjukhus

Södersjukhuset har stora ambitioner: Vi ska bli landets ledande akutsjukhus. För att nå dit har vi satt ambitiösa mål, dem ska vi nå genom vår strategi Sös 2030. I strategin ingår fyra strategiska områden som vi behöver fokusera lite extra på.

Hållbarhet för patienter, medarbetare och samhälle

Hos oss står hållbarhet i fokus, för både patienter, medarbetare och samhället i stort. Vi arbetar aktivt för att bidra till en god miljö och hälsa för alla. Genom en stabil ekonomi möjliggör vi kontinuerlig utveckling och förbättring av vården. 

Forskning och utbildning inom folksjukdomar och akuta skador

Forskning och utbildning är kärnan i vår verksamhet. Vi är stolta över att vara ett av regionens profilerade sjukhus när det gäller att bedriva forskning och utveckla nya metoder för att behandla folksjukdomar och akuta skador. Genom att omsätta våra forskningsresultat i praktiken kan vi erbjuda bästa möjliga vård. 

Framtidens vård med delaktighet och tillgänglighet

Tillsammans med våra patienter skapar vi framtidens vård. Vi strävar efter en vårdmiljö där patienten är en aktiv del av vårdteamet och känner sig trygg med att använda de senaste digitala lösningarna för att ta kontroll över sin vård. 

Samverkan utifrån patientens behov

På Södersjukhuset är samverkan nyckeln till framgång. Vi har en proaktiv samverkanskultur där vi arbetar nära både patienter och andra vårdgivare för att säkerställa sömlösa patientflöden, både regionalt och nationellt. 

Välkommen till Södersjukhuset 2030 – landets ledande akutsjukhus.

 

Är du nyfiken på att veta mer om hur vi arbetar med våra strategipunkter? Kika i flikarna nedan.